| 8 Mart’ın 100. Yılında Kadın Tutsaklarla Dayanışma! |
|
ANKARA (08.03.2010) - Aralarında Demokratik Kadın Hareketi’nin de yer aldığı Devrimci 8 Mart Platformu devrimci kadın tutsaklara mektup atma eylemi gerçekleştirdi.
Yürüyüş boyunca sık sık “Cinsel, ulusal, sınıfsal sömürüye son”, “Kadın erkek el ele örgütlü mücadeleye”, “8 Mart kızıldır kızıl kalacak”, “Devrimci tutsaklar onurumuzdur” sloganları atıldı. Yenişehir Postanesi’nin önünde platform adına açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada “Bugün devrimci kadın tutsaklara mektup atmak için buradayız. Tecride karşı mücadelemiz sürüyor. Hasta tutsakların serbest bırakılması ve tedavi haklarının sağlanması için mücadelemiz sürüyor. Devrimci 8 Mart Platformu olarak 8 Mart’ın yüzüncü yılında devrimci kadın tutsakların da gününü kutlamak için ve onarlın dışarıdaki sesi olduğumuz için duvarların bizi ayıramayacağını bir kere daha ifade etmek için buradayız” denildi.
Devrimci 8 Mart Platformu mektup atma eyleminin ardından 4 Şubat eylemine katıldığı için TÜBİTAK tarafından işten atılan Aynur Çamalan’ı ziyaret ettiler. Aynur Çamalan yaptığı basın açıklamasında “öncelikle kadın bir işçi olarak, tüm sınıf kardeşlerimin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, bize bu günü canları pahasına armağan edenlerin önünde saygı ile eğiliyorum” dedi. Çamalan “Ben bir bilim yuvası olması gereken TÜBİTAK’ta çalışan Tez-Koop-İş’te örgütlü bir işçiyim. TEKEL direnişinin ilk günlerinden itibaren büyük bir coşku ve emekle direnişte yerimi aldım ve 6 konfederasyonun 4 Şubat Genel Grev çağrısıyla üretimden gelen gücümü kullanarak alanlara cıktım. Kazanılmış haklarımı kullanıp TEKEL direnişine destek verdiğim için TÜBİTAK patronlarının saldırısına uğrayarak kapı önüne konuldum. Yaptığım eylemler toplu iş sözleşmesinin bana verdiği haklardır. Eğer bu konuda bir anlaşmazlık çıkarsa muhatapları konfederasyonum TÜRK-İŞ ve sendikam Tez-Koop-İş’tir. Haklarımı aramak için hukuki süreci başlatmış durumdayım. Ancak tek başına bir anlam kazanacağını düşünmüyorum. Bugün bana karşı yapılan saldırı işçilere, emekçilere, emekçi kadınlara ve yoksul halkımıza yapılmıştır. Öyleyse mücadelesi de sokak ta verilmelidir. Tüm işçi, emekçi kardeşlerimle birleşerek vereceğiz. TEKEL işçisinin mücadele ruhu, kadının direngenliğiyle bu saldırıyı püskürteceğiz” dedi.
|

Sakarya Meydanın da bir araya gelen platform birleşenleri buradan Yenişehir Postanesine bir yürüyüş gerçekleştirildi.
TEKEL işçisinin mücadele ruhu, kadının direngenliğiyle bu saldırıyı püskürteceğiz!